NekHernia

Behandeling nekhernia

Het genezingsproces bij een nekhernia verschilt per persoon en de behandeling is afhankelijk van de ernst. Je kunt het beste overleggen met een specialist over wat de beste behandeling is.

De beste nekkragen

Nekkragen specifiek tegen een nekhernia.

Bekijk hier een overzicht.

Halskraag en fysiotherapie

Als de hernia wordt ontdekt wordt deze in de meeste gevallen eerst behandeld met een halskraag. Dit wordt gedaan in combinatie met rust, een pijnstiller als diclofenac en fysiotherapie (oefeningen).

Alleen rust kan ook helpen, maar de effectiviteit van een halskraag is groter. Na verloop van tijd hebben de meeste patiënten geen pijn meer. Dit is meestal na zes maanden. Dergelijke behandelingen nemen wel de symptomen weg, maar niet de nekhernia zelf. Bij Podobrace vindt u een overzicht van de beste nekkragen voor een nekhernia.

Uit onderzoek van het Amsterdams Medisch Centrum (AMC) uit 2009 is gebleken dat de beste behandeling het dragen van een halskraag is in combinatie met rust en oefeningen. De halskraag moet ongeveer drie tot zes weken worden gedragen. Geen behandeling en doorgaan met de dagelijkse bezigheden is volgens het AMC de slechtste aanpak.

Andere behandelingen

Je kunt ook kiezen voor andere behandelmethoden. Zoals een manuele therapie, acupunctuur, TENS of massage. Overleg dit wel met een specialist. Manuele therapie is bijvoorbeeld alleen mogelijk als het verantwoord is om de nekwervels manueel te manipuleren. TENS is een behandelmethode waarbij zenuwen door de huid heen worden beïnvloed met kleine stroompjes. Meer tips vindt u in dit boek.